Dit zijn de boeken zoals je ze op dit moment in het Nederlands kunt kopen met de tekst op de achterflap. De boeken worden uitgegeven door uitgeverij Mynx. Klik op de afbeeldingen van de covers voor een grotere versie. Met dank aan mynx.nl

De LotR trilogie


Het eerste deel van de sage van de Ene Ring.De oorlog om de Ene Ring begint in een rustige uithoek van Midden-Aarde met een afscheid en een cadeau dat veel minder onschuldig is dan het lijkt. Integendeel: de tovenaar Gandalf legt Frodo uit dat het geen gewone ring is die hij van zijn oom Bilbo heeft gekregen; het is de Ene Ring die door de donkere vorst Sauron is gemaakt om er de wereld mee te overheersen.Met een groep metgezellen reist Frodo naar Rivendel, waar in de Raad van Elrond beslist zal worden over het lot van de Ene Ring. De Raad zendt het Gezelschap van de Ring erop uit om het kleinood in de vuren van de Doemberg te gooien. Een barre tocht begint.De trilogie In de ban van de Ring vormt de grondslag voor de moderne fantastische literatuur en wordt dikwijls genoemd als het beste boek van de twintigste eeuw. J.R.R. Tolkien, professor Angelsaksisch aan de universiteit van Oxford, dacht voor dit werk een complete wereld uit, met een eigen geschiedenis, geografie, taal en mythologie.


Het centrale deel van de sage van de Ene Ring.In het oosten maakt Sauron zich op voor de laatste beslissende slag tegen Gondor. Vanuit het westen groeit de dreiging van de witte tovenaar van Isengard. Ringdrager Frodo en zijn vriend Sam hebben de taak op zich genomen om de Ene Ring naar de Doemberg te brengen. Daar is de Ring gesmeed en alleen daar kan hij worden vernietigd.Het Gezelschap van de Ring is uiteengevallen. Als blijkt dat Frodo en Sam alleen zijn verdergegaan op hun barre tocht naar Mordor, rest Aragorn, Gimli en Legolas niets anders dan de ontvoerders van Pepijn en Merijn te achtervolgen tot in het land van Rohan.De trilogie In de ban van de Ring vormt de grondslag voor de moderne fantastische literatuur en wordt dikwijls genoemd als het beste boek van de twintigste eeuw. J.R.R. Tolkien, professor Angelsaksisch aan de universiteit van Oxford, dacht voor dit werk een complete wereld uit, met een eigen geschiedenis, geografie, taal en mythologie.


Het laatste deel van de sage van de Ene Ring.De oorlog tussen Sauron en Midden-aarde bereikt een hoogtepunt onder de muren van de ontzagwekkende stad Minas Tirith, het laatste bastion van menselijke macht.Frodo en zijn vriend Sam zijn aangekomen in Mordor, het land van schaduwen, waar ze onder het spiedende oog van Sauron het laatste deel van de lotsbestemming van de Ring proberen te vervullen. Terwijl de zwarte schaduw van Sauron langzaam over Midden-aarde trekt, proberen de twee Hobbits dapper hun haast onmogelijke opdracht uit te voeren.De trilogie In de ban van de Ring vormt de grondslag voor de moderne fantastische literatuur en wordt dikwijls genoemd als het beste boek van de twintigste eeuw. J.R.R. Tolkien, professor Angelsaksisch aan de universiteit van Oxford, dacht voor dit werk een complete wereld uit, met een eigen geschiedenis, geografie, taal en mythologie.


De populairste uitvoering van J.R.R. Tolkien, nu voor deze speciale gelegenheid uitgebreid met De Silmarillion.


De kinderen van Húrin is het verhaal van het tragische lot van de mensenheld Húrin en zijn kinderen Túrin en Nienor, die allen een grote rol spelen in de mythologie die Tolkien creëerde voor Midden-aarde. Het is een van de drie grote verhalen waar hij zijn hele leven lang aan bleef werken en als zodanig een van de pijlers die de geschiedenis van In de ban van de Ring schraagt.