Peter Jackson biografie

Peter Jackson is geboren op 31 oktober 1961 in Nieuw-Zeeland. Wanneer hij op 8 jaar oud is, krijgt hij van zijn ouders een camera cadeau en vanaf dat moment is films maken zijn grote passie. Wanneer hij negen jaar oud is, ziet hij voor het eerst de originele “King Kong” en weet hij dat hij zelf ook zo’n films wil maken. Zijn allereerste film ‘Bad Taste’ was een horrorfilm waarin hij en zijn vrienden de acteurs waren. De film was heel populair in Nieuw-Zeeland en iedereen was het erover eens dat Peter Jackson een groot talent was.

 

Op 18-jarige leeftijd leest hij voor het eerst The Lord of the Rings en kan hij niet wachten tot iemand het zou verfilmen. Het was toen nog helemaal niet zijn bedoeling om de films zelf te verfilmen. In 1994 regisseert hij de dramafilm 'Heavenly Creatures', waar hij een oscarnominatie voor beste screenplay voor krijgt. Het is zijn grote droom om een remake te maken van de film ‘King Kong’, maar hij mag het niet.

 

Vervolgens zet hij zijn zinnen op de beroemde ‘Lord of the Rings’ trilogie van J.R.R Tolkien. Het duurt een tijdje voor ze een producent hebben gevonden, maar uiteindelijk stemt New Line Cinema erin toe. De drie films worden allemaal tegelijk opgenomen in Nieuw-Zeeland. Op 19 december 2001 gaat The Fellowship of the Ring in première. Het is meteen een enorm succes en ook de twee volgende delen overtreffen alle verwachtingen.

 

Na het succes van de LotR trilogie krijgt Peter Jackson eindelijk toestemming om zijn grote droom ‘King Kong’ te verfilmen.

 

Alle films geregisseerd door Peter Jackson:

Bad Taste (1987)

Meet the Feebles (1989)

Braindead (1992)

Heavenly Creatures (1994)

Forgotten Silver (1995)

The Frighteners (1996)

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001)

The Lord of the Rings: The Two Towers (2002)

The Lord of the Rings: The Return of the King (2003)

King Kong (2005)

The Lovely Bones (2009)