Ingrediënten:
100 gram boter
125 gram (wilde) honing
halve theelepel zout
1 eetlepel kaneel
100 gram zelfrijzend bakmeel
100 gram bloem
1 eetlepel melk
100 gram amandelschaafsel
1 vanillestokje
2 eetlepels oranjesnippers (= geconfijte geraspte sinaasappelschil)
1 kopje (oranjebloesem)water
Bereidingswijze:
Doe de oranjesnippers en het amandelschaafsel in een keueknmachine en maal het fijn.
Zet de melk met het vanillie-stokje erin op en laat het ongeveer een kwatiertje zachtjes trekken.
Schraap dan de merg uit het stokje, en meng het met de melk en het (oranjebloesem)water.
Mik nu alles in 1 schaal, meng het tot een mooi geheel, en laat het nu 1 uur rusten.
Verwarm de oven voor op 160 °C.
Rol het deeg uit, en steek er grote schijven (ongeveer ter grote van de omtrek van een cd) uit.
Leg deze schijven op de ingevette bakplaat.
Bak ze ongeveer 25-30 minuten tot ze goudbruin van kleur zijn.
Laat de koeken daarna 10 minuten afkoelen voordat je ze van de bakplaat haalt, zo worden ze lekker knapperig.
Bron: Elf Fantasy no. 35