Ingrediënten:

350 gram sucadelappen

250 gram spekjes

250 gram champignons

700 gram krieltjes

1 winterpeen

zakje gemengde groenten

klein blikje mais

zakje kruidenmix voor goulash of stoofpotje

klein bekertje crème fraiche

4 teentjes knoflook

mespuntje cayennepeper

water

zout

peper

 

Voorbereiding:

Schaaf of rasp de winterwortel, snijd de champignons in partjes. Mais uit laten lekken. Sucadelappen in stukjes snijden.

 

Bereidingswijze:

Braad het vlees aan met wat peper en zout, als dit bruin aangebakken is, giet er dan wat water bij zodat het vlees net niet onder water staat.

Doe de spekjes erbij en de knoflook ( geperst of gesneden).

Laat dit een uur staan op een sudderplaatje.

Doe dan de krieltjes, de groenten, de winterwortel en de champignons er bij.

Doe de kruiden en het kruidenzakje erbij en zorg dat het een soort saus wordt door toevoeging van water.

Laat dit nog een uurtje staan, langer mag ook als het vlees nog niet gaar is.

Voeg als laatste de mais toe zodat het crispy bllijft.

Neem dan de pan van het vuur en lepel de crème fraiche er doorheen.

Direkt opdienen.