Ingrediënten:
350 gram sucadelappen
250 gram spekjes
250 gram champignons
700 gram krieltjes
1 winterpeen
zakje gemengde groenten
klein blikje mais
zakje kruidenmix voor goulash of stoofpotje
klein bekertje crème fraiche
4 teentjes knoflook
mespuntje cayennepeper
water
zout
peper
Voorbereiding:
Schaaf of rasp de winterwortel, snijd de champignons in partjes. Mais uit laten lekken. Sucadelappen in stukjes snijden.
Bereidingswijze:
Braad het vlees aan met wat peper en zout, als dit bruin aangebakken is, giet er dan wat water bij zodat het vlees net niet onder water staat.
Doe de spekjes erbij en de knoflook ( geperst of gesneden).
Laat dit een uur staan op een sudderplaatje.
Doe dan de krieltjes, de groenten, de winterwortel en de champignons er bij.
Doe de kruiden en het kruidenzakje erbij en zorg dat het een soort saus wordt door toevoeging van water.
Laat dit nog een uurtje staan, langer mag ook als het vlees nog niet gaar is.
Voeg als laatste de mais toe zodat het crispy bllijft.
Neem dan de pan van het vuur en lepel de crème fraiche er doorheen.
Direkt opdienen.