Ingrediënten:

Voor de taart:

250 gram roomboter

250 gram pure chocolade

6 eieren

1,5 eetlepel bloem

300 gram suiker

1 zakje vanillesuiker

 

Voor de versiering:

2 zakjes prinsessenglazuur

6 (onbespoten) rozen

500 gram fijne tafelsuiker

1 eiwit

 

Benodigdheden:

1 springvorm van 22 cm doorsnede

Bakpapier

Zonnebloemolie of boter

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 190 graden. Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier, vet de randen in met boter of zonnebloemolie. Zet een grote pan met een bodem water op het vuur en doe daar een kleinere pan in. (Dit heet au bain marie). Breek de chocolade in stukjes, snijd de roomboter in blokjes en laat dit langzaam smelten in het kleinere pannetje. Pas op dat er geen water (damp) bij het boter/chocomengsel komt, want dan kan de boel gaan schiften. Is het gesmolten? Roel je mengsel tot egale massa en en giet het over in een grote beslagkom. Doe de suiker erbij en laat 10 minuten afkoelen. Roer daara met een houten lepel een voor een de eieren erdoor. Vermeng nu de bloem met het beslag en schep het in de ingevette springvorm. Bak zo'n 25 tot 30 minuten in de hete oven. Is de taart klaar? Laat 'm eerst even afkoelen. Verwijder dan de springvorm, haal voorzichtig het bakpapier van de bodem en zet de taart op een mooi bord. Voor het prinsessenglazuur volg je de instructies op de verpakking. Als het spulletje vloeibaar genoeg is, bestrijk je de taart met het glazuur. Om 'm helemaal af te maken, decoreer je de taart met gesuikerde rozenblaadjes.

 

Hoe maak je de gesuikerde rozenblaadjes?

Haal voorzichtig de bloemblaadjes van de rozen. Bestrijk met een kwastje de blaadjes met eiwit en haal ze vervolgens door de suiker. Zorg dat het hele bloemblaadje met eiwit is bedekt, anders krijg je bruine randjes. Schud de overtollige suiker van het blaadje en laat minstens 2 uur drogen op een groot bord.

 

Bereidingstijd:

Inclusief het bakken zul je hier ongeveer 3 kwartier tot een uur mee bezig zijn.